Information

Packa miljövänligt & minska dina kostnader

Ett oslagbart koncept när det gäller miljö och ekonomi!

Ett enkelt sätt att kunna sluta använda plast och annat emballage som är skadligt för miljön samtidigt som du spar pengar. Återanvänd wellpapplådor som annars slängs eller körs till återvinning. Med våra wellrivare får du nytt och fräscht packmaterial som ersätter dyra luftkuddar, packchips, bubbelplast och annat packmaterial. Ett utmärkt sätt för att minimera användandet av plast och andra material som skadar miljön.

Bra, billigt och miljövänligt packmaterial med hög stötupptagande förmåga och med stor flexibilitet. Unika kartongstrimlare som betalar av sig själv samtidigt som man kan minska användandet av plast och andra skadliga material.

Vi har ett helt spektrum av wellrivare i olika storlekar och med olika funktioner och kapacitet för att passa just ert företags behov. Med en större kartongstrimlare får men dels en bredare skärbredd, högre arbetshastighet/kapacitet samt att man kan köra tjockare wellådor.

Våra wellrivare har stor kapacitet och även med 15 minuters körning per dag kommer man väldigt långt. Tanken är inte att man ska behöva en heltidsanställd som kör maskinen, utan det tar ungefär samma tid att köra igenom kartongerna som att slänga dom i balpressen eller att köra iväg till återvinning. På så sätt får man fram ett nytt, bra, billigt, och miljövänligt packmaterial med stor flexibilitet och med hög stötupptagande förmåga samtidigt som man kan minimera användandet av plast och andra material som skadar miljön.

De flesta företag har idag oftast högar med överblivna kartonger som idag slängs och det är här våra wellrivare kommer till full nytta och där man då får fram nytt och fräscht packmaterial. Wellrivarna är tysta (55 db) och ingen särskild säkerhetsutrustning krävs. Här går vi igenom och förklarar lite mer i detalj vad man bör tänka på när man ska välja modell och storlek på kartongstrimlaren.

 


Utförande

Wellrivarna finns i tre olika utföranden

Miljömattor:
Miljömattorna är praktiska och med mycket god stötupptagande förmåga. Du kan bland annat rulla in produkterna helt och hållet i mattorna för att ge ett heltäckande skydd för dina produkter. Det går även att vika ihop en matta för att göra en tjock stötdämpande kudde som utfyllnad. Miljömattorna finns i alla maskinstorlekar.

Miljöstrips:
Miljöstripsen ger en mycket god stötupptagande förmåga samtidigt som det är flexibelt att använda som utfyllnad i kartonger. Lägg strips i botten av kartongen och lägg sedan dit produkten du ska skicka. Fyll sedan upp resten av kartongen med strips och du har ett utmärkt skydd för dina produkter. Passar även bra för att toppfylla eller fylla ut tomrum i lådor.  Miljöstripsen finns i alla storlekar.

Miljöchips:
Miljöchipsen är perfekt för att kunna fylla upp tomrum i lådor vilket ger en mycket god stötupptagande förmåga samtidigt som det är flexibelt att använda. Passar utmärkt till att fylla upp oregelbundna utrymmen i lådor genom att helt enkelt hälla chipsen över produkten i lådan. Även smidigt för att toppfylla lådor. Miljöchipsen finns i alla storlekar förutom modell E299.


Skärbredd

Hur brett wellrivaren skär av per gång

Med skärbredd menas wellrivarens arbetsbredd, alltså hur brett maskinen skär av per gång. Vi har kartongstrimlare med en skärbredd från 30cm på de mindre modellerna till 70cm på de riktigt stora modellerna. Om wellrivaren har till exempel en skärbredd på 30cm, då skär maskinen av bredden på kartongen till 30cm per gång.

Man kan köra in kartonger som är bredare än skärbredden (30cm i det här exemplet) tack vare att maskinen har en öppen inloppssida, men där då maskinen skär av 30cm per gång kartongen matas in. Nedan är en sammanställning över de olika skärbredderna för de olika modellerna.

Skärbredd per modell:
E299 – 30 cm
E300 – 30 cm
E400 – 40 cm
E500 – 50 cm
E700 – 70 cm


Tjocklek på kartongerna

Hur tjockt material wellrivarna hanterar

En annan viktig faktor när du väljer modell är inte bara skärbredden, utan även hur tjockt material wellrivaren ska kunna hantera. Här sträcker sig maskinerna i spannet mellan 10-25mm. E300 modellen som är en instegsmodell för lite mindre företag klarar av en tjocklek på upp till 14mm vilket är passande för en vanlig dubbelvikt europeisk kartong.

Max tjocklek per modell:
E299 – 10 mm
E300 – 14 mm
E400 – 16 mm
E500 – 18 mm
E700 – 25 mm


Arbetshastighet

Hur många meter kartongstrimlaren bearbetar per minut

Desto större wellrivaren är, desto snabbare arbetshastighet har den. Nedan är en sammanställning över de olika modellerna och det antal meter kartongstrimlaren bearbetar per minut.

Hastighet (meter) per minut:
E299 – 8 meter / minut
E300 – 14 meter / minut
E400 – 14 meter / minut
E500 – 14 meter / minut
E700 – 20 meter / minut


Kapacitet

Volym med kartonger wellrivaren hanterar

Här visar vi den ungefärlig kapaciteten/volymen (mätt i kubikmeter) med hopvikta kartonger som respektive wellrivare kan bearbeta per timme om man utnyttjar maskin fullt ut.

Kapacitet med kartonger per timme:
E299 – 2m³ per timme
E300 – 4m³ per timme
E400 – 6m³ per timme
E500 – 10m³ per timme
E700 – 15m³ per timme


Strömförsörjning

220 volt respektive 380 voltsanslutning

Sammanställning som visar vilka maskiner som finns med 220 volt respektive 380 voltsanslutning beroende på vilka anslutningsmöjligheter man har. Även ampere visas nedan per respektive modell.

E299 – 220 volt (10A)
E300 – 220 volt / 380 volt (16A)
E400 – 220 volt / 380 volt (16A)
E500 – 380 volt (16A)
E700 – 380 volt (16A)Miljövänligt

Ett utmärkt sätt för att minimera användandet av plast och annat material som skadar miljön samtidigt som du spar pengar. Hur ser miljöpolicyn ut i ditt företag gällande användningen av plast? Återanvänd wellpapplådor som annars slängs eller körs till återvinning.

Miljöpolicy

Hur ser miljöpolicyn ut i ert företag gällande användningen av plast och andra ej miljövänliga material? Idag är det många stora och mellanstora företag där man helt enkelt inte får använda plast och andra miljöfarliga material för emballage.

Undvik transportskador

Packmaterial med stor flexibelt och med mycket god stötupptagande förmåga. Flexibelt packmaterial med mycket god stötupptagande förmåga. Ge dina produkter ett heltäckande skydd och undvik transportskador och kostnader som uppstår vid skador.

Hög driftsäkerhet

Maskiner med prioritet på driftsäkerhet. Maskinerna är av industriell standard. Kvalitet och pålitlighet för dig som prioriterar driftsäkerhet och att maskinen ska fungera utan avbrott. En bekymmersfri maskin av allra högsta kvalitet.

Spar pengar

Drar ner dina kostnader för inköp av packmaterial från första dagen. En unik maskin som betalar av sig själv samtidigt som man kan minska användandet av plast och andra skadliga material. En grön kalkyl! De flesta tjänar in maskinen inom månader.

Stor & små företag

Vi förser idag allt ifrån större industrier till mindre företag med lämpliga lösningar som är anpassade för just verksamheten och dess behov.

Video – Att packa och emballera med Envios kartongstrimlare

Här visar vi hur man använder kartongstrimlaren och hur enkelt och smidigt man packar med packmaterialet. Utmärkt stötdämpning så att du undviker transportskador. Perfekt för paketering av lådor och för dig som skickar pallar. Här visar vi hur du packar lådor och hur du emballerar en pall för ett oslagbart transportskydd.

Instruktionsvideo

Klicka på önskad video nedan för se hur wellrivarna fungerar.


Några företag som idag använder Envio's wellrivare